Pasta pesto met rundsreepjes, champignons en tomaat
25 MIN
2 personen
Foodbagchef Caroline: "Pasta pesto, maar dan in een deluxe versie, als je't mij vraagt! En het is ook nog eens heel gemakkelijk en snel om te maken. Win-win!"
Ingrediënten
250 gr witte champignons
1 teentje knoflook
250 gr runderreepjes
200 gr volkoren spaghetti
2 tomaten
3 el verse groene pesto
boter
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snijd de champignons in plakjes. Pers de knoflook.
Kruid de runderreepjes met zout en zwarte peper. Smelt een klontje boter in een grote pan en roerbak de runderreepjes 4-5 min. op hoog vuur. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Smelt opnieuw een klontje boter in de pan op hoog vuur. Bak de champignons in 6-8 min. gaar. Kruid met zout en flink wat zwarte peper. Voeg de runderreepjes toe en warm kort op.
Snijd de tomaat ondertussen in blokjes. Kruid met zout, zwarte peper en een scheutje olijfolie.
Meng de pasta met de pesto en tomatenblokjes. Voeg eventueel een scheut kookvocht toe (zie tip).
Schep de pasta in een diep bord en schik de champignons met runderreepjes erop. Smakelijk!
TIP: Door kookvocht van de pasta toe te voegen, krijg je een mooie binding in je saus. Het maakt de saus lekker smeuïg.