Pasta pesto met oesterzwammen, rucola en Gran Moravia

40 MIN
2 personen
Pasta pesto met oesterzwammen, rucola en Gran Moravia

Foodbagchef Sofie: "Ik ben fan van alle soorten champignons. Ze zijn de ideale plantaardige vervanger voor vlees. Deze keer kies ik voor oesterzwammen. Op mijn manier krijgen ze een licht vlezige binnenkant én een krokante buitenkant. Heerlijk!"

Ingrediënten

  • 200 gr volkoren penne
  • 250 gr oesterzwammen
  • 2 kl BBQ-kruiden
  • ½ citroen
  • 15 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr rucola
  • zout
  • zwarte peper
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • olie
  • olijfolie
  • 7 gr maïszetmeel
  • balsamico

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar ongeveer 15 ml kookvocht per persoon.
  2. Kruidige oesterzwammen: snijd of scheur de oesterzwammen in hapklare stukken. De kleine exemplaren kan je heel laten (zie tip). Meng het maïszetmeel, de BBQ-kruiden, 2 el water per persoon, 2 el olie per persoon, zout en zwarte peper tot een glad mengsel. Schep de oesterzwammen erdoor, tot elk stukje bedekt is met een laagje marinade. Schik op de bakplaat en rooster 25-30 min., tot ze knapperig zijn. Schep halverwege eens om.
  3. Rucolapesto: pers de citroen. Mix met een staafmixer, hakmolen of blender de pijnboompitten, knoflook (gepeld), helft van de rucola, helft van de Gran Moravia, 1,5 el olijfolie per persoon en het citroensap, tot een grove pesto. Kruid met zout en zwarte peper. Mix niet te lang, de pesto mag stukjes bevatten.
  4. Breng de rest van de rucola op smaak met de balsamicoazijn en (grof) zout.
  5. Meng de rucolapesto onder de penne, samen met het kookvocht. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Serveer de penne in een diep bord en schik de geroosterde oesterzwammen erop. Werk af met de rest van de Gran Moravia en een handje rucola. Smakelijk!
  7. TIP: Wat dunnere reepjes en grovere stukken zorgen voor een lekkere bite. Leg de stukjes goed verspreid op de bakplaat, zodat alles gelijkmatig bakt.