Pasta pesto met kerstomaatjes

20 MIN
2 personen
Pasta pesto met kerstomaatjes

Pasta pesto is een topklassieker, en het beste nieuws is: je zet deze heerlijke vegetarische maaltijd in minder dan 20 minuten op tafel.

Ingrediënten

  • 200 g volkoren penne
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g basilicum
  • 40 g parmezaan
  • 250 g kerstomaten
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar in 7-8 minuten.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge antikleefpan, tot ze licht kleuren.
  3. Pel de knoflook. Pluk de blaadjes basilicum. Doe de knoflook, geroosterde pijnboompitten en de basilicum in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een foodprocessor doen). Voeg de parmezaan en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de kerstomaatjes in 2.
  5. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij. Meng de pesto door de penne en voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe voor een mooie saus. Meng er de kerstomaatjes door, serveer en overstrooi met de parmezaanschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 822.13 kcal
Koolhydraten 73.86 g
waarvan suikers 5.34 g
Vet 40.9 g
waarvan verzadigd 10.37 g
Proteïnen 34.41 g
Vezels 12.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin