Pasta met zeevruchten en marinarasaus

30 MIN
4 personen
Pasta met zeevruchten en marinarasaus

Een erg luxueuse pasta met veel zeevruchten en vis, met daarbij een pittige marinarasaus op basis van tomaten. Je waant je op een terrasje aan zee in Italië

Ingrediënten

  • 200 g rode poonfilets, in stukken
  • 200 g mosselen
  • 300 g inktvisringen
  • 200 g scampi's, gepeld
  • 200 g garnalen, gepeld
  • 6 ansjovisfilets
  • 500 g spaghetti
  • 800 g tomatenblokjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml witte wijn
  • 3 el olijfolie
  • 2 el peterselie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de anjovis samen met de knoflook aan in 2 eetlepels olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg er na 2 minuten de tomaten en wijn bij en laat sudderen. Verlaag het vuur en laat 20 minuten verder sudderen.
  2. Kook ondertussen de spaghetti gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en doe terug in de pan. Schenk er wat olijfolie over en roer om. Laat even rusten.
  3. Voeg de inktvissen, scampi's, rode poon en garnalen toe aan de saus en laat koken tot alles gaar is. Voeg op het einde de mosselen toe tot ze opengaan. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng er voorzichtig de pasta onder.
  4. Verdeel over 4 borden en garneer met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 614.52 kcal
Koolhydraten 24.82 g
waarvan suikers 6.87 g
Vet 27.19 g
waarvan verzadigd 5.04 g
Proteïnen 57.19 g
Vezels 3.27 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin