Pasta met zalm en roquefort

40 MIN
4 personen
Pasta met zalm en roquefort

Een lekkere combinatie is deze tagliatelle met blokjes zalm uit de oven en een roquefortsaus. Makkelijk, origineel en lekker!

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet, in blokjes
  • 400 g tagliatelle
  • 1 bakje waterkers
  • 1 citroen, in plakjes
  • 100 g roquefort, verkruimeld
  • 250 g lichte room
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Doe de blokjes zalm in een ovenschaal en kruid bij met peper en zout. Leg er de plakjes citroen op en besprenkel met de olijfolie. Zet 10 minuten in de oven.
  3. Kook de pasta gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  4. Breng de room aan de kook en voeg de waterkersblaadjes en de roquefort toe. Roer mooi glad en let dat alle kaas gesmolten is. Kruid bij met peper en zout.
  5. Verwijder de plakjes citroen en meng de zalmblokjes met de roquefortsaus en de pasta. Verdeel de pasta over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 983.85 kcal
Koolhydraten 71.19 g
waarvan suikers 6.59 g
Vet 57.07 g
waarvan verzadigd 23.08 g
Proteïnen 45.44 g
Vezels 4.48 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin