Pasta met roomkaas, gerookte zalm, spinazie en citroencrumble

25 MIN
2 personen
Pasta met roomkaas, gerookte zalm, spinazie en citroencrumble

Snel klaar, eenvoudig én origineel? Ja, het kan! We maken lekkere spirelli in een romig sausje met gerookte zalm, paprika, spinazie en een verrassende citroencrumble. Dit wil je proeven, toch?

Ingrediënten

  • 150 gr spinazie
  • 1 sjalot
  • 150 gr roomkaas
  • 2 rode puntpaprika
  • 50 gr panko
  • 1 limoen
  • 100 gr gerookte zalm
  • 200 gr spirelli
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente en in 10 min. gaar.
  2. Crumble: smelt een klontje boter in een pan. Bak de panko kort aan op middelhoog vuur tot die mooi goudbruin kleurt. Laat uitlekken op keukenpapier. Spoel de limoen en boen goed schoon. Rasp de schil van de limoen. Breng de panko op smaak met wat limoenzeste, zout en zwarte peper. Snijd de rest van de limoen in partjes.
  3. Snipper de sjalot fijn en snijd de paprika in reepjes. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de sjalot tot die glazig is. Voeg de paprika en spinazie toe en roerbak tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Schep vervolgens de roomkaas en een scheutje water onder de groenten.
  4. Voeg de pasta toe aan de pan met groenten. Breng op smaak met extra zout en zwarte peper.
  5. Scheur de zalm in stukken. Serveer de pasta met de zalm en werk af met de crumble en partjes limoen (zie tip). Smakelijk!
  6. TIP: Je kan dit gerecht perfect een dag op voorhand maken. Wacht dan wel even om de zalm en panko toe te voegen tot je alles opnieuw warm hebt gemaakt.