Pasta met pancetta en pecorino

30 MIN
4 personen
Pasta met pancetta en pecorino

Een lekkere simpele pasta die snel op tafel staat is deze met pancetta en pecorino. Een echt smaakbommetje met een heerlijke zoute touch van de pancetta.

Ingrediënten

  • 150 g pancetta, in reepjes
  • 500 g spaghetti
  • 1 blik tomatenblokje
  • 4 uien, in fijne ringen
  • 1 glas witte wijn
  • 80 g pecorino
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de uiringen glazig in de olijfolie. Blus met de witte wijn en schep er ook de tomatenblokjes bij. Kruid bij met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen.
  2. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  3. Bak de pancettareepjes knapperig in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
  4. Schep de pasta onder de tomatensaus. Doe er ook de pancetta bij en meng goed.
  5. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de pecorino.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 535.77 kcal
Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 12.03 g
Vet 35.24 g
waarvan verzadigd 10.88 g
Proteïnen 21.53 g
Vezels 4.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin