Pasta met kruidenkaas, spek, prei en kerstomaatjes

15 MIN
2 personen
Pasta met kruidenkaas, spek, prei en kerstomaatjes

Chef Isa: "Werk, school, hobbies en hongerige kinderen. Als ouder weet je dat je dan snel moet handelen. Mijn go-to gerecht om ongeduldige maagjes te stillen is deze pasta met kruidenkaas. Snel, lekker en je kan er je favoriete groenten aan toevoegen."

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g kalkoenspek
  • 200 g tortiglioni pasta
  • 250 g kerstomaten
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 150 g kruidenkaas
  • zout
  • zwarte peper
  • olie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de prei in dunne, halve ringen. Pers de knoflook.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het spek goudbruin en krokant op hoog vuur. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier (zie tip).
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in de pan van het spek en stoof de knoflook, prei en kerstomaten 5-7 min. op middelhoog vuur, tot de prei zacht is en de kerstomaten beginnen barsten. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper. Voeg de kruidenkaas toe en laat smelten.
  6. Schep de pasta en een scheut kookvocht onder de groenten. Schep goed om, tot de saus aan de pasta "kleeft'. Proef van de pasta en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Schep de pasta in een diep bord of kom en werk af met het krokante spek. Smakelijk!
  8. TIP: Nog meer tijd winnen? Bak de spekjes dan samen met de groenten. Ze worden minder krokant, maar de smaak blijft natuurlijk wel top.