Pasta met geroosterde pompoen, cheddar en salie

25 MIN
4 personen
Pasta met geroosterde pompoen, cheddar en salie

Op zoek naar een originele, herfstige veggie pasta? Deze linguine met geroosterde flespompoen, geraspte cheddar, salie en een verrassende frisse dressing voor erbij smaakt heerlijk! Comfort food in de herfst!

Ingrediënten

  • 500 g linguine
  • 1 flespompoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el bladpeterselie, fijngesneden
  • 10 salieblaadjes
  • 2 el pompoenpitten
  • 100 g cheddarkaas, geraspt
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de vinaigrette

  • 1 el citroensap
  • 1 el wittewijnazijn
  • 2 el notenolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil en snij de pompoen in niet al te kleine blokjes. Pers de knoflook. Snij de salieblaadjes in reepjes.
  3. Meng de pompoen met de knoflook in een grote ovenschaal. Kruid met peper en zout, bestrooi met de salie. Besprenkel royaal met olijfolie. Rooster de pompoen 30 tot 45 minuten in de oven, tot hij goudbruin en gaar is. Bestrooi met zout.
  4. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  5. Meng voor de vinaigrette het citroensap, de azijn en de notenolie. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de pasta en de pompoenblokjes met de pompoenpitten en peterselie. Lepel er de vinaigrette over, schep om en serveer met de cheddarkaas erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 843.21 kcal
Koolhydraten 104.19 g
waarvan suikers 11.55 g
Vet 33.02 g
waarvan verzadigd 9.22 g
Proteïnen 28.52 g
Vezels 8.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin