Pasta met gehaktballen met mozzarella en courgette
35 MIN
2 personen
Foodbagchef Caroline: "Surprise! Ik maak een publieksfavoriet: pasta met gehaktballetjes in tomatensaus. In de gehaktballetjes zit een extra cheesy verrassing. Met dit gerecht scoor je sowieso punten!"
Ingrediënten
1 gele ui
2 teentjes knoflook
100 gr stoofselder
1 courgette
400 gr tomatenpulp
1 plantje basilicum
½ bol mozzarella
300 gr gemengd gehakt
200 gr volkoren penne
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snipper de ui fijn, pers de knoflook, snijd de selder en courgette in stukjes van 0,5 cm.
Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en fruit de ui in 2 min. glazig op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de selder en courgette toe.
Roerbak 5 min. Voeg vervolgens de tomatenpulp toe en breng aan de kook. Laat 15-20 min. pruttelen op zacht vuur.
Hak de helft van het basilicum fijn. Snijd de mozzarella in blokjes. Meng het gehakt met de rest van de knoflook, het fijngehakt basilicum, zout en zwarte peper.
Rol gehaktballen ter grootte van een golfbal met vochtige handen. Maak met je duim een kuiltje erin, duw een stukje mozzarella erin en rol de gehaktbal opnieuw dicht.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Bak de gehaktballen 10-15 min. op middelhoog vuur.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Proef van de saus en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
Voeg de gehaktballen toe en laat nog kort pruttelen. Pluk de blaadjes van het overige basilicum.
Serveer de pasta met de saus en gehaktballen. Werk af met de basilicumblaadjes. Smakelijk!
TIP: Ik breng tomatensaus vaak op smaak met een scheutje balsamico-azijn en een klein snuifje suiker. Dat zorgt voor wat
extra 'umami'.