Pasta met feta-tomatensaus uit de airfryer

25 MIN
2 personen
Pasta met feta-tomatensaus uit de airfryer

We haalden de inspiratie voor dit gerecht uit het nieuwe airfryer kookboek van Jamie Oliver: een 7-tal minuutjes voorbereiding en dan nog 15 minuten in de airfryer. Ondertussen kook je de pasta. Zo snel, gemakkelijk en smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 gr gekleurde kerstomaten
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode chilipeper
  • 15 gr basilicum
  • 200 gr pipe rigati, of een andere korte pastasoort
  • 150 gr feta
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • balsamico

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Halveer de kerstomaten. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd in fijne reepjes.
  2. Schep de kerstomaten, aubergine, knoflook en chilipeper in een schaal die in de airfryer past. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en een scheutje balsamico. Kruid met zout en zwarte peper. Schep goed door mekaar. Breek de feta in 3 stukken en schik bovenop de groenten. Zet 15 min. in de airfryer op 200 ºC
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar, giet af. Snijd 3/4de van de basilicum in fijne reepjes.
  4. Controleer of de groenten gaar zijn, zet eventueel nog 2 min. langer in de airfryer. Roer de reepjes basilicum en de pasta door de groenten en feta.
  5. Serveer in een diep bord en werk af met basilicumblaadjes. Smakelijk!