Pasta carbonara met broccolini, spinazie en vegetarisch spek

25 MIN
2 personen
Pasta carbonara met broccolini, spinazie en vegetarisch spek

Broccolini, ook wel bimi genoemd, is een kruising van broccoli en de Chinese stengelkool Kailan. De felgroene miniatuurgroente is een graag geziene gast in de Aziatische keuken en doet nu ook bij ons z'n intrede. Chef Claire maakt in dit gerecht trouwens vegetarisch spek. Ja, dat lees je goed! Benieuwd?

Ingrediënten

  • 50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • 2 eieren
  • 25 gr kokosschilfers
  • 10 ml sojasaus
  • snuifje gerookt paprikapoeder
  • 200 gr spaghetti
  • 200 gr broccolini
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr spinazie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 180°C voor het vegetarische spek van kokos.
  2. Zet een ruime pot lichtgezouten water op het vuur voor de pasta en broccolini.
  3. Hak de Gran Moravia fijn (of kneed het zakje tot je kleine stukjes hebt) en klop los met het ei. Kruid met zout en flink wat zwarte peper.
  4. Vegetarisch spek: meng in een ovenschaaltje de kokosschilfers met de sojasaus en een royale snuif gerookt paprikapoeder. Rooster 6-8 min. krokant in de oven. Let op, laat ze niet aanbranden!
  5. Snijd de broccolini in kortere stukken. Kook de broccolini en pasta samen in het kokende water, 7 min. voor al dente pasta. (Heb je de pasta liever wat langer gekookt, voeg de broccolini dan wat later toe.)
  6. Pel en pers intussen de knoflook. Verhit een klontje boter in een ruime pan en stoof de knoflook en spinazie aan, tot de spinazie geslonken is. Kruid met zout en zwarte peper.
  7. Giet de pasta en broccolini af en schik opnieuw in de pot. Voeg de spinazie en het eiermengsel toe aan de pasta en roer goed om (zie tip). Schep in een diep bord en werk af met het vegetarische spek. Smakelijk!
  8. TIP: Haal de pot van het vuur, zo voorkom je dat het eiermengsel een omelet wordt. Smeuïge saus, daar gaan we voor!