Pasta alla Norma met aubergine, kerstomaten en ricotta
40 MIN
2 personen
Chef Celine: "Pasta alla Norma is een op en top Siciliaans gerecht met aubergine. Ik voeg wat chilivlokken toe voor extra pit. Geen fan van pikant? Je kan de chilivlokken ook weglaten of minder ervan toevoegen."
Ingrediënten
1 aubergine
1 teentje knoflook
1 plantje bio basilicum
250 g kerstomaten
400 g tomatenpulp
50 g Gran Moravia, of parmezaan
100 g ricotta
200 g penne
olijfolie
chilivlokken, naar smaak
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aubergine in plakjes van 1 cm. Bestrooi beide kanten met zout en laat (bij voorkeur, mag ook korter) zo'n 30 min. zweten op keukenpapier. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
Hak de knoflook en het basilicum fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur. Voeg de kerstomaten toe en stoof tot ze openbarsten. Voeg vervolgens de knoflook, tomatenpulp en de helft van het basilicum toe. Breng op smaak met de
chilivlokken (optioneel), zout en zwarte peper. Verlaag het vuur en laat zo'n 20 min. sudderen.
Hak de Gran Moravia fijn en meng onder de ricotta. Kruid met zwarte peper.
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Spoel de aubergine en dep goed droog. Verhit een bodempje olijfolie in een pan en bak de aubergineplakken in 2-3 min. goudbruin, schep uit de pan (zie tip).
Meng de aubergines onder de tomatensaus. Voeg vervolgens ook de pasta toe samen met enkele eetlepels van het kookvocht.
Serveer de pasta alla norma met een schep ricotta en werk af met het overige basilicum. Smakelijk!
TIP: Je kan de aubergine ook kort grillen in een grillpan zonder vetstof. Haal uit de pan en besprenkel vervolgens met
olijfolie.