Pasta alla Norma is een heerlijk vegetarisch pastagerecht met linguine en gestoofde aubergine. Snel klaar en bomvol smaak, dit moet je proberen!
Ingrediënten
1 aubergine
2 teentjes knoflook
1 kl gedroogde oregano
1 el kappertjes
1 kl kurkuma
1 kl chilivlokken
1 blik tomatenblokjes
200 g linguine
30 g parmezaan
2 el olijfolie
1 el balsamico
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snij de aubergine in blokjes van 1 cm, pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de aubergineblokjes aan. Roer regelmatig, voeg na 5 minuten de knoflook, oregano, kappertjes, kurkuma en chilivlokken (voeg minder toe als je niet graag pikant eet) toe. Roer goed om en voeg na 2 minuten de balsamico toe en vervolgens het blik tomatenblokjes. Kruid met zout. Laat pruttelen op een zacht vuur.
Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 8 minuten.
Giet de pasta af, maar hou wat van het kookvocht bij. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor een vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer en overstrooi met de parmezaan.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.