Pasta alla Norma

20 MIN
2 personen

Pasta alla Norma is een heerlijk vegetarisch pastagerecht met linguine en gestoofde aubergine. Snel klaar en bomvol smaak, dit moet je proberen!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 el kappertjes
  • 1 kl kurkuma
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 200 g linguine
  • 40 g pecorino
  • 10 g basilicum
  • 1 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm, pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en bak de aubergineblokjes aan. Roer regelmatig, voeg na 5 minuten de knoflook, oregano, kappertjes, kurkuma en chilivlokken toe. Roer goed om en voeg na 2 minuten de balsamico toe en vervolgens het blik tomatenblokjes. Kruid met peper en zout. Laat pruttelen op een zacht vuurtje.
  2. Breng ondertussen een pot gezouten water aan de kook en kook de linguine beetgaar in 10-12 minuten.
  3. Giet de pasta af, maar hou wat van het kookwater bij. Meng de pasta door de saus en voeg eventueel nog wat kookvocht toe voor een vloeiende saus. Breng op smaak met peper en zout. Serveer en overstrooi met blaadjes basilicum en de geraspte pecorino.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 696.38 kcal
Koolhydraten 85.31 g
waarvan suikers 11.05 g
Vet 25.42 g
waarvan verzadigd 6.75 g
Proteïnen 26.66 g
Vezels 10.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin