Papardelle alla carbonara met spinazie

20 MIN
4 personen
Papardelle alla carbonara met spinazie

We geven deze Italiaanse klassieker een gezonde twist, door er voedzame spinazie aan toe te voegen. Een heerlijk vullende pasta!

Ingrediënten

  • 200 g bacon, in reepjes
  • 400 g pappardelle
  • 500 g spinazie
  • 50 g parmezaan, gemalen
  • 4 eidooiers
  • 200 ml lichte room
  • 1 klontje boter
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de bacon knapperig in de boter. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  2. Laat de spinazie in dezelfde pan slinken.
  3. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.
  4. Meng de eierdooiers met de lichte room en de helft van de parmezaan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Meng de pasta met de saus, de gebakken bacon en de spinazie. Kruid met peper en zout. Werk af met de rest van de parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 825.11 kcal
Koolhydraten 71.03 g
waarvan suikers 6.62 g
Vet 44.01 g
waarvan verzadigd 20.28 g
Proteïnen 35.19 g
Vezels 6.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin