Parmezaanpuree met gebakken oesterzwammen en geitenkaas

25 MIN
2 personen
Parmezaanpuree met gebakken oesterzwammen en geitenkaas

Veggie delight! Deze heerlijke smeuïge aardappelpuree met parmezaan, lekker krokant gebakken oesterzwammen en frisse, zachte geitenkaas om het af te werken. Lekker winters en toch vegetarisch, het kan!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 250 g oesterzwammen
  • 10 g bladpeterselie
  • 30 g parmezaan
  • 100 g geitenkaas
  • 30 g zonnebloempitten
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  3. Verhit de helft van de boter in een antikleefpan en voeg de oesterzwammen toe. Roerbak voor 5 minuten tot de paddenstoelen goudbruin zijn.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de melk, parmezaan, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  5. Schep de puree op borden en verdeel er de gebakken oesterzwammen over. Verkruimel er de geitenkaas over. Strooi er de fijngesneden bladpeterselie en zonnebloempitten over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 647.23 kcal
Koolhydraten 49.19 g
waarvan suikers 2.66 g
Vet 36.77 g
waarvan verzadigd 19.15 g
Proteïnen 24.08 g
Vezels 14.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin