Parmentier van vis en prei met mosterd-kaas crumble

45 MIN
2 personen
Parmentier van vis en prei met mosterd-kaas crumble

Zalig, deze originele ovenschotel met vis en prei in bechamelsaus, met daarboven een dakje van aardappelpuree en afgewerkt met een heerlijke crumble van mosterd en kaas. Lekker comfortfood recht uit je oven, laat het smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 prei
  • 20 g geraspte harde kaas
  • 4 el paneermeel
  • 300 g vismengeling
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • 2 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Was en snij de prei in ringen. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de prei toe. Stoof 6 minuten tot de prei gaar is. Kruid met peper en zout.
  3. Beboter een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de geraspte harde kaas met de mosterd en het paneermeel in een kommetje.
  4. Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de rest van de boter smelten in een pan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  5. Dep de visblokjes droog en schik ze in de ovenschaal. Kruid met peper en zout. Meng de gestoofde prei met de bechamelsaus. Schenk over de visblokjes.
  6. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg eventueel nog wat boter toe voor een mooie gladde puree, kruid met peper en zout. Meng goed en schep de aardappelpuree bovenop de vis- en preimengeling. Strijk de bovenkant vlak en strooi er de crumble over. Zet de ovenschaal 18 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Serveer de parmentier.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 825.34 kcal
Koolhydraten 83.59 g
waarvan suikers 16.66 g
Vet 30.48 g
waarvan verzadigd 14.12 g
Proteïnen 47.16 g
Vezels 16.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin