Parmentier van seitan gehakt, groenten en mosterd-kaascrumble

35 MIN
2 personen
Parmentier van seitan gehakt, groenten en mosterd-kaascrumble

Vandaag veggie, maar dan in een heerlijke verrassende comfort food versie! We maken een Franse parmentier, maar dan met seitan gehakt en lekker veel groentjes in zalige bechamelsaus. Daarbovenop een smeuïg aardappelpuree dakje en een verrassende mosterd-kaascrumble. Wedden dat de carnivoren aan tafel het niet merken?

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 ui
  • 300 g seitan gehakt
  • 1 prei
  • 1 stengel selder
  • 2 wortelen
  • 2 takjes tijm
  • 20 g geraspte harde kaas
  • 5 el paneermeel
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 el bloem
  • 200 ml melk
  • 2 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de ui fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan het seitan gehakt toe. Roerbak 8 minuten. Kruid met peper en zout.
  3. Was en snij de prei in ringen. Snij de selder fijn. Schil de wortel en snij in fijne blokjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de rest van de olijfolie in een aparte pan en voeg de prei, wortel, selder en tijm toe. Stoof 8 minuten. Kruid met peper en zout.
  4. Verwarm de grill van de oven voor. Meng de geraspte harde kaas met de mosterd en het paneermeel in een kommetje.
  5. Maak ondertussen de bechamelsaus: laat de boter smelten in een pan. Voeg de bloem toe en roer heel goed, totdat de boter en bloem goed aan elkaar kleven. Voeg dan 1/3 van de melk toe en roer heel goed, tot je een homogene massa hebt die begint in te dikken. Voeg opnieuw 1/3 van de melk toe en meng tot de saus opnieuw begint in te dikken. Voeg het laatste deel van de melk toe en meng opnieuw tot een dikke saus. Kruid met peper en zout.
  6. Schep het gebakken seitan gehakt in een ovenschaal. Meng de gestoofde groenten met de bechamelsaus. Schenk over het seitan gehakt.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg eventueel nog wat boter toe voor een mooie gladde puree, kruid met peper en zout. Meng goed en schep de aardappelpuree bovenop de groente-bechamelsaus. Strijk de bovenkant vlak en strooi er de crumble over. Zet de ovenschaal 5-6 minuten onder de grill van de oven en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 861.54 kcal
Koolhydraten 99.15 g
waarvan suikers 22.69 g
Vet 22.4 g
waarvan verzadigd 9.27 g
Proteïnen 56.86 g
Vezels 18.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin