Parmentier van kabeljauw en prei

45 MIN
4 personen
Parmentier van kabeljauw en prei

Een originele variatie op 'hachis parmentier', de bekende Franse ovenschotel, met kabeljauw en prei. Heerlijk hartverwarmend!

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 kg aardappel
  • 4 stengels preiwitten
  • 2 uien
  • 150 g gruyère, gemalen
  • 200 ml room
  • 2 el boter
  • 1 el currypoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Snij de prei in fijne ringen. Leg ze in een ingevette ovenschotel. Leg er de rauwe visfilet bovenop en kruid met peper en zout.
  4. Snij de uien in fijne ringen en bak ze aan in een klontje boter. Strooi er het currypoeder over en bak even mee. Voeg er de room aan toe en roer om. Laat even inkoken.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg 1 eetlepel boter en peper en zout toe. Meng goed.
  6. Verdeel de uiringen en de room over de vis en schep er dan een laag aardappelpuree op. Bestrooi met gemalen kaas en gratineer 35 minuten in de voorverwarmde oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 759.42 kcal
Koolhydraten 51.72 g
waarvan suikers 10.97 g
Vet 39.86 g
waarvan verzadigd 22.57 g
Proteïnen 43.86 g
Vezels 12.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin