Parmentier van gevogelte met spinazie

20 MIN
4 personen
Parmentier van gevogelte met spinazie

Een verfijnde parmentier, geserveerd in een mooi torentje, met heerlijke ingrediënten, zoals spinazie, champignons, kippengehakt en balsamico-azijn.

Ingrediënten

  • 320 g kippengehakt
  • 4 aardappelen
  • 500 g spinazie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 kl balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 4 takjes dragon
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak het gehakt aan in en pan met boter en voeg de dragon, de peper en het zout toe.
  2. Kook de aardappelen en pureer ze met een eetlepel boter, de peper en het zout.
  3. Stoof de spinazie in een zeer warme pan met boter.
  4. Bak de champignons in de olijfolie en blus af met balsamicoazijn.
  5. Schik eerst de spinazie, dan het gehakt en dan de aardappelpuree in een dresseerring. Verwijder de ring.
  6. Presenteer het champignonmengsel rond het torentje en werk af met een takje dragon.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 414.98 kcal
Koolhydraten 10.15 g
waarvan suikers 0.93 g
Vet 31.59 g
waarvan verzadigd 9.03 g
Proteïnen 22.24 g
Vezels 5.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin