Parmentier van bloemkool, aardappelen en kippengehakt

35 MIN
2 personen
Parmentier van bloemkool, aardappelen en kippengehakt

Parmentier is een klassieke Franse benaming voor een gerecht met aardappelen. Vaak verwijst het naar een ovenschotel met een laagje aardappelpuree erbovenop. Wij deden een gezonde 'hack', en maken een puree met aardappelen en bloemkool. Deze lichte topper moet je echt eens proberen!

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 300 g kippengehakt
  • 40 g gratinkaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in roosjes. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Laat 5 minuten koken en voeg dan de bloemkoolroosjes toe. Laat nog 9 minuten koken. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder en ui fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui, wortel en selder gedurende 5 minuten. Voeg dan het kippengehakt toe en laat 8 minuten bakken. Kruid bij met peper en zout.
  4. Pureer de gekookte bloemkool en aardappel samen met peper, zout, de boter en een snufje nootmuskaat.
  5. Verwarm de grill van de oven voor.
  6. Vul een ovenschaal met het gehakt en de groenten. Schik daarover de bloemkoolpuree. Strooi er de gratinkaas over.
  7. Plaats de ovenschaal onder de grill van de oven en laat een 5-tal minuten gratineren. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 645.11 kcal
Koolhydraten 43.46 g
waarvan suikers 14.21 g
Vet 30.02 g
waarvan verzadigd 12.27 g
Proteïnen 43.84 g
Vezels 13.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin