Parmentier met veggiegehakt, spinazie en cheddar

30 MIN
2 personen
Parmentier met veggiegehakt, spinazie en cheddar

Wat is er beter in de herfst dan een lekkere verwarmende ovenschotel? Deze vegetarische topper is echt genieten met het kruidige seitangehakt, zachte spinazie en de romige laag puree. De cheddarkaas bovenop maakt het helemaal af.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 sjalotten
  • 300 g seitan gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 40 g cheddarkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Snij de sjalotten fijn. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en voeg de helft van de sjalot toe. Stoof 2 minuten en voeg dan het seitangehakt toe. Roerbak 5 minuten. Kruid met peper en eventueel nog wat zout (eerst even proeven). Schep uit de pan en schep over in een ovenschaal.
  3. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de knoflook en de rest van de sjalot 2 minuten. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spinazie over in de ovenschaal en verdeel over het seitan gehakt.
  4. Verwarm de grill van de oven voor.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed. Schep bovenop de spinazie en strijk mooi glad. Strooi er de cheddarkaas over. Zet 4-5 minuten onder de grill van de oven, totdat de kaas mooi goudbruin kleurt en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 707.62 kcal
Koolhydraten 56.83 g
waarvan suikers 3.19 g
Vet 30.46 g
waarvan verzadigd 12.04 g
Proteïnen 48.9 g
Vezels 9.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin