Parmentier met champignonragout en hazelnootcrumble

30 MIN
2 personen
Parmentier met champignonragout en hazelnootcrumble

Zin in een lekker hartverwarmend en hartig gerecht? Deze vegetarische parmentier vervult al je wensen. Onderaan een laag zalige champignonragout, daarbovenop romige aardappelpuree en tenslotte een verrassende hazelnoot-parmezaancrumble. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 250 g champignons
  • 150 g oesterzwammen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 brikje lichte room
  • ½ groentebouillonblokje
  • 30 g hazelnoten
  • 30 g parmezaan
  • 2 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Borstel de champignons en oesterzwammen schoon. Snij de champignons in plakjes en scheur de oesterzwammen in reepjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de krulpeterselie fijn.
  3. Smelt de helft van de boter in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de paddenstoelen toe. Roerbak 5 minuten. Voeg de witte wijn, per persoon 50 milliliter water en de lichte room toe. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon bij. Roer goed om en laat wat inkoken. Kruid met peper en zout. Roer er de helft van de fijngehakte peterselie door.
  4. Hak de hazelnoten fijn. Doe in een kommetje, samen met de parmezaan en de rest van de fijngehakte peterselie en meng. Dit is de crumble.
  5. Giet de aardappelen af en stamp fijn. Voeg de rest van de boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  6. Verwarm de grill van de oven voor. Schep de champignonragout op de bodem van een ovenschaal. Schep er de aardappelpuree bovenop. Strooi er de crumble over. Zet nog 5 minuten onder de grill van de oven, tot het korstje bovenaan mooi goudbruin kleurt. Serveer de parmentier.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 730.64 kcal
Koolhydraten 56.15 g
waarvan suikers 10.54 g
Vet 41.83 g
waarvan verzadigd 21.09 g
Proteïnen 20.84 g
Vezels 17.01 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin