Parfait van passievruchten

10 MIN
2 personen
Parfait van passievruchten

Een heel eenvoudig en snel maar toch o zo feestelijk dessertje: parfait van passievruchten. Je kan het gemakkelijk op voorhand maken en meteen op tafel toveren. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 6 passievruchten
  • 1 brikje lichte room
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 meringues

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Halveer de passievruchten. Haal van 2/3 het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef. Vang het sap op en hou even apart. De pitjes heb je niet nodig. Haal het vruchtvlees uit de overige passievruchten en zet afgedekt in de koelkast.
  2. Klop de slagroom stijf en spatel er het passievruchtensap en de vanillesuiker door.
  3. Hak de meringue grof en spatel 3/4 door de parfait. Hou de rest apart voor de afwerking. Vul een glaasje per persoon met de parfait, dek af met huishoudfolie en zet weg in de koelkast.
  4. Voeg net voor het serveren de overige passievruchtenpulp en meringues toe.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 181.46 kcal
Koolhydraten 13.46 g
waarvan suikers 10.25 g
Vet 12.77 g
waarvan verzadigd 7.81 g
Proteïnen 2.5 g
Vezels 2.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin