Parelhoenfilet met champignonsaus, appeltje met veenbessen en kroketjes

40 MIN
2 personen
Parelhoenfilet met champignonsaus, appeltje met veenbessen en kroketjes

Een klassieker die je ons zowel met Kerst als Nieuwjaar mag voorschotelen. Hier worden we meteen gelukkig van. Gemakkelijk om te maken en zo feestelijk. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 100 g veenbessen
  • 250 g kastanjechampignons
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 2 parelhoenfilets
  • 12 aardappelkroketten
  • 50 g suiker
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de appels en snij het kroontje eraf. Haal het klokhuis eruit. Stop een klontje boter in de appel en zet het kroontje er terug op. Zet 15 minuten in de oven.
  2. Was de veenbessen. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en voeg de veenbessen en de suiker toe. Kook op een laag vuur en roer af en toe. Wanneer de bessen zijn opengebarsten, laat ze nog 5 minuten pruttelen. Hou warm op een zacht vuur.
  3. Borstel de champignons schoon en snij in plakjes. Laat de rest van de boter smelten in een pan en bak de champignons. Wanneer de champignons mooi gebakken zijn, voeg je per persoon 50 milliliter water toe en verkruimel je de aangegeven hoeveelheid kippenbouillon erover. Roer goed totdat de bouillon is opgelost en voeg dan de room toe en roer los. Laat de saus nog even indikken. Kruid met peper en zout.
  4. Kruid de parelhoenfilets met peper en zout en bak ze gedurende 2 minuten langs iedere kant. Zet nog 6 minuten in de oven.
  5. Frituur de aardappelkroketten op 180 °C tot ze goudbruin kleuren.
  6. Vul de appels met de veenbessen. Serveer met de parelhoenfilet en de aardappelkroketten. Werk af met de champignonsaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1406.93 kcal
Koolhydraten 135.04 g
waarvan suikers 56.15 g
Vet 70.1 g
waarvan verzadigd 29.2 g
Proteïnen 50.84 g
Vezels 15.32 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin