Parelhoen met pepersaus

25 MIN
4 personen
Parelhoen met pepersaus

Ingrediënten

  • 4 parelhoenfilets
  • 100 g gerookte spek, in reepjes
  • 1 kg witloof, gehalveerd
  • 1 kl suiker, fijn
  • citroensap
  • 1 dl lichte room
  • 150 ml cognac
  • 45 g boter
  • 1 handvol basilicum
  • 1 kl peperbes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij elke parelhoenfilet in twee of drie stukken. Bak ze aan in een nootje boter. Kruid met peper en zout en leg ze in een ovenschaal. Dek af en zet 10 minuten in de oven.
  3. Bak in dezelfde pan de spekreepjes. Zet even opzij.
  4. Besprenkel de witloof met citroensap. Bak ze 2 minuten in een nootje hete boter. Bestrooi ze met de suiker en laat verder bakken tot de suiker karameliseert.
  5. Verwarm de cognac in een steelpannetje. Schenk bij het parelhoen en flambeer. Blus met de room. Doe er de peperbessen bij. Leg het witloof en het spek bij de parelhoen.
  6. Zet nog 5 minuten onafgedekt in de oven.
  7. Werk af met basilicum en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 694.77 kcal
Koolhydraten 7.69 g
waarvan suikers 3.05 g
Vet 50.89 g
waarvan verzadigd 22.33 g
Proteïnen 29.98 g
Vezels 3.83 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin