Parelhoen met knolseldercrème

50 MIN
4 personen
Parelhoen met knolseldercrème

Parelhoen is het gevogelte van de fijnproever. Verwen je gasten met heerlijk gevulde parelhoenfilets op een bedje van knolseldercrème. Ideaal voor Kerstmis.

Ingrediënten

  • 4 parelhoenfilets
  • 4 plakjes ham
  • 1 knolselder, geschild en in blokjes
  • 50 g eekhoorntjesbrood
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 ml melk
  • 150 ml witte wijn
  • 2 el boter
  • 1 takje tijm
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat het eekhoorntjesbrood 20 minuten weken in warm water. Giet af en laat uitlekken. Bewaar wat van het weekvocht. Snipper het eekhoorntjesbrood fijn.
  3. Fruit het sjalotje glazig in de boter. Voeg het eekhoorntjesbrood en de tijm toe. Blus met de witte wijn en het weekvocht. Breng aan de kook en laat het vocht verdampen.
  4. Snijd de parelhoenfilets horizontaal in maar niet helemaal doormidden. Bestrijk de onderste helft met het paddestoelenmengsel en vouw de filets toe. Verpak elke filet in een plakje ham.
  5. Bak de gevulde parelhoenfilets aan beide kanten goudbruin. Zet ze even opzij en houd warm onder aluminiumfolie.
  6. Kook de knolselder 10-15 minuten in de melk aangevuld met 100 milliliter water. Giet af en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel wat kookvocht toe. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  7. Verdeel de knolselderpuree over de borden. Leg hierop de parelhoenfilet en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 383.85 kcal
Koolhydraten 12.56 g
waarvan suikers 1.41 g
Vet 17.08 g
waarvan verzadigd 7.79 g
Proteïnen 34.37 g
Vezels 0.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin