Parelhoen met gekleurde wortelreepjes

40 MIN
4 personen
Parelhoen met gekleurde wortelreepjes

Kies een mooie mix van gele, paarse en oranje wortelen, en serveer ze met een heerlijk stukje gebakken parelhoen. Lekker met kroketjes!

Ingrediënten

  • 4 parelhoenfilets
  • 150 g gerookt spek
  • 450 g wortelen, in reepjes, oranje, geel en paars
  • 150 g zilveruitjes
  • 600 ml gevogeltefond
  • 1 el olijfolie
  • klontje boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • ½ kl rozemarijn
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de parelhoenfilets met peper en zout en bak ze 5 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en verhoog de oven naar 200 °C.
  3. Leg de wortelstaafjes in een ovenschaal. Besprenkel met zout, olijfolie en rozemarijn. Zet ze 18-20 minuten in de oven. Schep ze af en toe om.
  4. Bak ondertussen de spekreepjes met de zilveruitjes in boter. Laat uitlekken. Doe ze samen met de parelhoen in een diepe pot. Overgiet met de bruine fond. Stoof het vlees in 6-8 minuten gaar.
  5. Schep het vlees op borden en leg er de gekleurde wortels naast. Overgiet met een beetje fond.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 643.21 kcal
Koolhydraten 10.26 g
waarvan suikers 8.18 g
Vet 53.49 g
waarvan verzadigd 19.56 g
Proteïnen 28.24 g
Vezels 5.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin