Fregola sarda met champignons, citroen en feta

20 MIN
2 personen
Fregola sarda met champignons, citroen en feta

Dit is een originele pastasalade met gebakken oesterzwammen en kastanjechampignons in een heerlijk citroen-dragonsausje en afgewerkt met feta en pijnboompitjes.

Ingrediënten

  • 130 g fregola sarda
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g oesterzwammen
  • 250 g champignons
  • ½ citroen
  • 10 g dragon
  • 2 lente-uitjes
  • 30 g pijnboompitten
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  2. Pers de knoflook. Scheur de oesterzwammen in reepjes en snij de champignons in plakjes. Was de citroen goed en rasp de schil. Pers het sap van de citroen. Hak de dragon fijn. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
  3. Rooster de pijnboompitten in een antikleefpan zonder vetstof op een matig vuur. Schep uit de pan wanneer ze beginnen te kleuren.
  4. Verhit de olijfolie in de pan en bak de champignons en oesterzwammen mooi goudbruin en krokant in 5-7 minuten. Voeg dan de knoflook toe en laat 2 minuten meebakken. Blus de pan met het citroensap en roer er de citroenzeste en de helft van de dragon door.
  5. Doe de fregola sarda in een kom en roer er de rest van de fijngehakte dragon en de extra vierge olijfolie door. Kruid met peper en zout. Schep de gebakken champignons erbovenop en overstrooi met de geroosterde pijnboompitten. Verkruimel de feta erover en werk af met de lente-uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 659.81 kcal
Koolhydraten 57.54 g
waarvan suikers 3.11 g
Vet 34.81 g
waarvan verzadigd 10.82 g
Proteïnen 24.59 g
Vezels 11.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin