Leg de gehalveerde paprika's op een bakplaat. Zet ze onder de grill tot de schil begint te blazen. Laat ze afkoelen onder een vochtige keukenhanddoek.
Haal de schil van de geroosterde paprika’s, snij een halve paprika in blokjes en hou ze apart voor de afwerking. Snij de rest van de paprika’s in stukken.
Fruit de uien en de knoflook glazig in een beetje olijfolie. Doe er de aardappelen en de stukken paprika bij. Laat kort meebakken. Blus met de wijn bij en laat 1 minuut inkoken. Voeg er de bouillon aan toe. Dek af en laat 20 minuten koken.
Pureer de soep. Breng ze op smaak met tabasco, peper en zout. Verwarm ze weer tot tegen de kook aan.
Laat de maïskorrels uitlekken in een vergiet. Bak ze op in een een beetje olijfolie. Voeg de paprikablokjes toe. Doe ze bij de soep.
Verdeel de hete soep over diepe borden of kommetjes.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.