Paprika-taco's met kruidig kippengehakt

25 MIN
2 personen
Paprika-taco's met kruidig kippengehakt

Deze originele paprika's dienen als taco's voor een heerlijke vulling van kruidig kippengehakt. Daarbij komt een lekker frisse kerstomatensalsa en zure room.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el Mexicaanse kruidenmix
  • 40 g cheddarkaas
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • ½ potje lichte zure room
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Snij de rode ui fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de helft van de rode ui aan. Voeg na 3 minuten het kippengehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe. Bak het gehakt voor 5 minuten. Leg de paprikahelften in een ovenschotel en schep er het gehakt in. Strooi er de cheddar over en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Pers de limoen. Meng de kerstomaatjes met de grofgehakte koriander, het limoensap en de rest van de ui. Breng op smaak met peper en zout. Meng de zure room met de komijn.
  4. Serveer de paprika-taco's met de tomatensalsa en de zure room.

Zin in meer doordeweekse kipgerechten, klaar in 25 minuten?
Download dan nu de gratis pocket ‘Snelle kipgerechten’



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 517.41 kcal
Koolhydraten 17.91 g
waarvan suikers 11.42 g
Vet 29.84 g
waarvan verzadigd 11.67 g
Proteïnen 41.21 g
Vezels 7.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin