Paprika-taco's met kruidig kippengehakt

25 MIN
2 personen
Paprika-taco's met kruidig kippengehakt

Deze originele paprika's dienen als taco's voor een heerlijke vulling van kruidig kippengehakt. Daarbij komt een lekker frisse kerstomatensalsa en zure room.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 300 g kippengehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 40 g gratinkaas
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • ½ potje lichte zure room
  • 1 kl komijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Snij de rode ui fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de helft van de rode ui aan. Voeg na 3 minuten het kippengehakt en de Mexicaanse kruidenmix toe. Bak het gehakt voor 5 minuten. Leg de paprikahelften in een ovenschotel en schep er het gehakt in. Strooi er de gratinkaas over en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Pluk de blaadjes koriander en hak grof. Pers de limoen. Meng de kerstomaatjes met de grofgehakte koriander, het limoensap en de rest van de rode ui. Breng op smaak met peper en zout. Meng de zure room met de komijn.
  4. Serveer de paprika-taco's met de tomatensalsa en de zure room.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 26 november.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 22 november om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 517.88 kcal
Koolhydraten 20.25 g
waarvan suikers 13.59 g
Vet 28.29 g
waarvan verzadigd 10.51 g
Proteïnen 41.4 g
Vezels 8.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin