Paprika-harissakip met tabouleh van quinoa

20 MIN
2 personen
Paprika-harissakip met tabouleh van quinoa

Zin in gezond en kruidig? Wij hebben een heerlijk licht en toch smaakvol gerecht voor jou in petto: pittige paprika-harissakip met een originele tabouleh van quinoa, met een lekker komijn-yoghurtsausje erbij. Helemaal in balans, en met een licht gevoel van tafel, hoera!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl harissa
  • 2 kipfilet
  • ½ citroen
  • ¾ potje magere Griekse yoghurt
  • 1 kl komijn
  • 125 g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  2. Meng het paprikapoeder met de harissa (gebruik minder als je niet van pittig houdt), de olijfolie, een snuf peper en zout. Bestrijk hiermee de kipfilets. Verwarm een antikleefpan en bak de kipfilets 4-5 minuten aan beide kanten op matig vuur.
  3. Pers het sap van de citroen. Meng met de extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de yoghurt met de komijn.
  4. Halveer de kerstomaatjes en snij de lente-ui in ringen. Snij de peterselie fijn.
  5. Meng de quinoa met de kerstomaten, lente-ui, bladpeterselie en de olijfolie-citroendressing.
  6. Snij de kip in plakjes. Serveer de tabouleh van quinoa met de plakjes kip en de komijnyoghurt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 675.27 kcal
Koolhydraten 50.13 g
waarvan suikers 5.31 g
Vet 31.91 g
waarvan verzadigd 5.5 g
Proteïnen 49.32 g
Vezels 4.26 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin