Pappardelle met worst en prei

25 MIN
4 personen
Pappardelle met worst en prei

Pappardelle zijn brede pastalinten, en passen heel goed bij stevige kost, zoals lekkere worstjes en prei. Het sausje van witte wijn zorgt voor frecheur.

Ingrediënten

  • 400 g worsten, ontveld
  • 500 g pappardelle
  • 4 prei, in ringen
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 150 ml witte wijn
  • 1 el boter
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de ontvelde worst in de boter. Voeg de preiringen toe en roer door mekaar. Voeg de wijn toe en laat de alcohol verdampen. Kruid met peper en zout.
  2. Kook ondertussen de pappardelle beetgaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Giet af en bewaar een halve kop van het kookvocht.
  3. Voeg de pasta bij het vleesmengsel en bevochtig eventueel met het kookvocht.
  4. Werk af met de peterselie en de geraspte parmezaan.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 958.99 kcal
Koolhydraten 96.27 g
waarvan suikers 12.39 g
Vet 36.32 g
waarvan verzadigd 13.67 g
Proteïnen 49.36 g
Vezels 11.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin