Pappardelle met traaggegaard konijn

115 MIN
4 personen
Pappardelle met traaggegaard konijn

Pappardelle zijn brede Italiaanse pastalinten die goed passen bij deze stoofpotje van traaggegaard konijn en bacon. De sinaasappelzeste frist het geheel op.

Ingrediënten

  • 1 konijn, ontbeend
  • 4 plakjes bacon, gerookt, in reepjes
  • 400 g pappardelle
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 sinaasappel, geraspt
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 150 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 100 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 1 bosje platte peterselie, fijngehakt
  • 3 el rozemarijnblaadjes, fijngehakt
  • 1 el mosterd
  • snufje zout

BEREIDING

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en bak daarin het konijn rondom rond. Zet opzij.
  2. Stoof nu de bacon samen met de ui en wortel in de pan gedurende 10 minuten. Voeg er de knoflook, rozemarijn en tomatenpuree aan toe. Laat 2 minuten sudderen en schenk er dan de wijn en kippenbouillon in.
  3. Doe het konijn terug in de pan. Zet het deksel op de pan en laat 1 uur intrekken op een laag vuurtje tot het vlees zacht is.
  4. Haal het konijn uit de pan en snijd het in kleine stukjes. Let op dat de kleine botjes er allemaal uit zijn.
  5. Schep het vlees uit de pan en breng opnieuw aan de kook. Laat tot de helft inkoken. Doe er dan opnieuw het vlees bij en verlaag het vuur.
  6. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af.
  7. Voeg de helft van de sinaasappelzeste, mosterd, room en peterselie in de pot met het konijn. Doe er ook de pasta in en zet door elkaar. Haal de pot na 2 minuten van het vuur.
  8. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de rest van de sinaasappelzeste en parmezaanse kaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1294.16 kcal
Koolhydraten 80.01 g
waarvan suikers 10.39 g
Vet 61.27 g
waarvan verzadigd 21.9 g
Proteïnen 95.81 g
Vezels 8.12 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin