Pappardelle met ossenstaartragout

150 MIN
4 personen
Pappardelle met ossenstaartragout

Deze ragout van ossenstaart moet lekker lang staan pruttelen, voor zacht vlees en veel smaak. Serveer met dikke papardelle pasta-linten. Heerlijk slowfood!

Ingrediënten

  • 1 kg ossenstaart, in stukken
  • 400 g pappardelle
  • 1 wortel, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • 400 g tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el rozijnen, geweekt
  • 200 ml rode wijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 4 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de ossenstaart met peper en zout. Bak het vlees goudbruin in een eetlepel boter en olie. Haal het vlees eruit en fruit hierin de ui, de knoflook, de wortel en de bleekselderij.
  2. Leg het vlees terug in de pan en voeg de wijn en de tomatenblokjes toe. Maak een kruidentuiltje van de tijm, de laurierblaadjes en de stelen van de peterselie en voeg dit toe. Doe de rozijnen erbij en laat gedurende 2 uur zachtjes sudderen.
  3. Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  4. Haal de ossenstaart uit de saus. Haal het vlees van het been en voeg het terug toe aan de saus. Roer er de pappardelle door en werk af met fijngesnipperde peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 1008.19 kcal
Koolhydraten 82.61 g
waarvan suikers 12.87 g
Vet 39.87 g
waarvan verzadigd 3.73 g
Proteïnen 67.1 g
Vezels 7.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin