Pappardelle met kippenlevertjes en salie

25 MIN
4 personen
Pappardelle met kippenlevertjes en salie

Ingrediënten

  • 200 g kippenlevers, in stukjes
  • 500 g pappardelle
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el parmezaan, geraspt
  • 150 ml witte wijn
  • 2 el room
  • 2 el cognac
  • 30 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 10 salieblaadjes
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snijd de vetrandjes van de kippenlevers en smelt ze op een matig vuur in de olijfolie. Doe er de sjalot bij en laat kort meebakken. Blus met de wijn en laat 1 minuut inkoken.
  2. Zeef de saus fijn en schenk ze in een pannetje met de room. Laat 1 minuut inkoken en breng op smaak met peper en zout. Doe er de gemalen parmezaan bij. Houd warm op een zacht vuurtje.
  3. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af.
  4. Bak de salieblaadjes kort in de boter. Schep ze uit de pan en houd even opzij. Kruid de kippenlevers met peper en zout en bak ze kort aan in dezelfde pan. Schenk er de cognac bij en flambeer.
  5. Verdeel de pappardelle over de borden. Schep er de stukjes kippenlever, de salieblaadjes en de saus bij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 720.61 kcal
Koolhydraten 86.91 g
waarvan suikers 5.15 g
Vet 20.91 g
waarvan verzadigd 9.21 g
Proteïnen 31.86 g
Vezels 5.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin