Pappardelle met kalfsvlees en spinazie

30 MIN
2 personen
Pappardelle met kalfsvlees en spinazie

Sappige blokjes kalfsvlees in een heerlijke saus met zachte spinazie en room, met daarbij lekker dikke pappardelle pasta linten, echt overheerlijk!

Ingrediënten

  • 5 g tijm
  • 1 ui
  • 150 g spinazie
  • 2 kalfslapjes
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 200 g pappardelle
  • 100 ml lichte room
  • 10 g bladpeterselie
  • 40 g parmezaan
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 1 glas witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Rits de blaadjes tijm van de takjes. Snij de ui in ringen. Hak de spinazie grof. Snij de kalfslapjes in blokjes. Doe de bloem in een kommetje en kruid met peper en zout en meng. Haal de blokjes kalfsvlees door de bloem. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pappardelle beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  3. Verhit de helft van de boter in een grote antikleefpan. Bak de blokjes kalfsvlees rondom goudbruin en schep dan uit de pan. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en stoof de ui en tijm aan gedurende 5 minuten. Schenk er de witte wijn bij en laat inkoken. Voeg de kippenbouillon en de room toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 10 minuten zachtjes pruttelen en voeg dan de spinazie en de kalfsblokjes toe. Blijf roeren tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Hak ondertussen de peterselie fijn. Roer vlak voor het serveren de helft van de peterselie en de helft van de parmezaan door de saus. Serveer de pasta met de saus en de rest van de parmezaan en de peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 979.22 kcal
Koolhydraten 85.78 g
waarvan suikers 12.19 g
Vet 36.8 g
waarvan verzadigd 21.6 g
Proteïnen 61.6 g
Vezels 8 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin