Pappardelle met courgette, kastanjechampignons en geitenkaas

25 MIN
2 personen
Pappardelle met courgette, kastanjechampignons en geitenkaas

De herfst op je bord, met deze heerlijke pappardelle pastalinten met kastanjechampignons en blokjes courgette en geitenkaas die zachtjes over het geheel smelt.

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g pappardelle
  • 30 g hazelnoten
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 150 g geitenkaas
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Haal met een dunschiller lange linten van de courgette. De zachte kern van de courgette heb je niet nodig. Pers het teentje knoflook.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de pappardelle beetgaar in 10-12 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de courgettelinten toe. Giet af en laat uitlekken.
  3. Hak de hazelnoten grof en snij de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen. Verbrokkel de geitenkaas in middelgrote stukken.
  4. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de champignons samen met de knoflook aan.
  5. Voeg de papardelle en courgettelinten toe aan de pan met champignons en voeg 1 eetlepel olijfolie, de citroenzeste, de fijngehakte peterselie en het sap van een halve citroen toe. Kruid goed met peper en zout en meng door elkaar.
  6. Serveer in kommetjes en werk af met de grofgehakte hazelnoten en brokjes geitenkaas.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 827.8 kcal
Koolhydraten 80.59 g
waarvan suikers 15.26 g
Vet 40.49 g
waarvan verzadigd 11.84 g
Proteïnen 31.33 g
Vezels 10.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin