Pappardelle met asperges en notensaus

30 MIN
4 personen
Pappardelle met asperges en notensaus

Een heerlijke vegetarische lente-pasta met witte asperges, peultjes, granaatappel en een sausje van walnoten. De vegetarische keuken op zijn best!

Ingrediënten

  • 500 g pappardelle
  • 2 bussels witte asperges
  • 100 g peultjes
  • 30 g walnoten, fijngehakt
  • 1 granaatappel
  • ½ citroen
  • 4 el olijfolie
  • handvol basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snij het harde stukje onderaan weg. Snij ze in stukken. Blancheer de stengels 2 minuten, de punten 1 minuut in gezouten water. Laat goed uitlekken.
  2. Maak de peultjes schoon. Blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken onder stromend, koud water en goed uitlekken in een vergiet.
  3. Bak de aspergestukken samen met de walnoten 2 minuten in de olijfolie. Doe er de aspergepunten, de peultjes en de geraspte citroenschil bij. Bak nog 1 minuut.
  4. Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water. Giet af en verdeel ze meteen over de borden. Voeg 2 eetlepels kookvocht van de pasta bij de groenten. Laat kort opkoken. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
  5. Verdeel de pasta over de borden. Werk af met de granaatappelpitjes en een takje basilicum. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 721.35 kcal
Koolhydraten 96.93 g
waarvan suikers 13.43 g
Vet 24.28 g
waarvan verzadigd 3.52 g
Proteïnen 23.78 g
Vezels 10.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin