Pappa al pomodoro en bruschetta met aubergine

30 MIN
2 personen
Pappa al pomodoro en bruschetta met aubergine

Pappa al pomodoro was ooit een soep om restjes brood te verwerken. We maken er ook nog heerlijke bruschetta mee met geroosterde aubergine bij, topcombinatie!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 ciabatta
  • 10 g basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g kerstomaten
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 g parmezaan
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Prik met een vork rondom gaatjes in de aubergine en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 20 minuten garen in de oven, keer halfweg om.
  2. Snij het ciabattabrood in 2. Scheur 1 helft in brokjes en snij de andere helft in plakjes. Hak de basilicum fijn. Pers de helft van de knoflook en pel de rest. Halveer de kerstomaatjes.
  3. Verhit 1/3de van de olijfolie in een grote kookpot en voeg de gepelde knoflook toe. Als de olie heet is, schep je de knoflook uit de olie en voeg je de kerstomaatjes toe. Laat 3 minuten stoven en voeg het blik tomatenblokjes toe. Vul het (de) blik(ken) van de tomatenblokjes met water en voeg ook toe. Breng aan de kook.
  4. Als de soep kookt, voeg je de brokjes brood toe. Kruid met peper en zout, roer goed om, en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Meng de overige olijfolie met de geperste knoflook, peper en zout en bestrijk hiermee de plakjes brood. Leg de plakjes brood gedurende 10 minuten op een rooster in de oven.
  6. Haal ondertussen de aubergine uit de oven. Laat even afkoelen en haal er dan de zwarte schil af. Doe het vruchtvlees van de aubergine op een snijplank en hak het fijn. Kruid royaal met peper en zout. Meng de helft van de basilicum en de helft van de geraspte parmezaan door het auberginevruchtvlees. Haal de broodjes uit de oven en bestrijk ze met de aubergine.
  7. Roer de rest van de parmezaan en basilicum door de dikke tomatensoep. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de bruschetta's.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 656.91 kcal
Koolhydraten 67.12 g
waarvan suikers 9.68 g
Vet 30.82 g
waarvan verzadigd 7.21 g
Proteïnen 22.93 g
Vezels 11.44 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin