Panzanella met tomaat en scampi

20 MIN
4 personen
Panzanella met tomaat en scampi

Panzanella is een Italiaanse broodsalade met tomaat. Geef het een luxueuse toets door scampi toe te voegen. Een echte verwenlunch!

Ingrediënten

  • 24 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 2 sneden brood, in blokjes
  • 4 tomaten, in partjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el limoensap
  • 2 el olijfolie
  • 10 blaadjes basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Besprenkel de blokjes brood met olijfolie en bak ze 20 minuten goudbruin in de warme oven.
  3. Kruid ondertussen de tomaten en scampi's met peper en zout.
  4. Verhit op een laag vuur een eetlepel olijfolie in een pan en doe er de knoflook bij. Verhoog na 5 minuten het vuur en leg er de scampi's in. Bak ze al roerend gaar. Schenk hierover het limoensap.
  5. Leg de tomaten in een grote kom en voeg er het scampi-mengsel en de broodblokjes aan toe. Roer voorzichtig door elkaar. Laat 5 minuten rusten en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 234.25 kcal
Koolhydraten 12.52 g
waarvan suikers 2.18 g
Vet 9.48 g
waarvan verzadigd 1.16 g
Proteïnen 23.79 g
Vezels 2.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin