Panzanella met kip en mozzarella

20 MIN
4 borden
Panzanella met kip en mozzarella

Deze makkelijke panzanella met kip en mozzarella is heerlijk verfrissend voor de lente of de zomer. Ideaal als lunch, of lichte maaltijd voor 's avonds.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 200 g brood, zonder korst
  • 140 g rucola
  • 3 chilipepers, geroosterd, ontpit en fijngehakt
  • 250 g mozzarella, in stukjes
  • 2 el appelazijn
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in 1 eetlepel olijfolie. Snijd ze nadien in plakjes.
  2. Snijd het brood in blokjes om croutons te maken. Bak ze krokant in een eetlepel olijfolie. Roer goed om zodat ze niet aanbakken. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Meng in een grote kom de overige olijfolie met de appelazijn, peper en zout. Voeg de rucola, de kippenreepjes, de croutons, de stukjes mozzarella en de chilipepers toe. Schep goed om.
  4. Verdeel over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 576.29 kcal
Koolhydraten 26.61 g
waarvan suikers 1.78 g
Vet 27.87 g
waarvan verzadigd 9.01 g
Proteïnen 53.81 g
Vezels 2.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin