Panzanella met gebakken staartvis en basilicum

20 MIN
4 personen
Panzanella met gebakken staartvis en basilicum

Een heerlijk originele salade, met gegrild brood, staartvis en basilicum. Je kan de staartvis ook vervangen door een andere witte stevige vissoort.

Ingrediënten

  • 4 staartvisfilets
  • ½ stokbrood, gehalveerd in de lengte
  • 1 kg vleestomaat, in partjes
  • 15 gele tomaten, in partjes
  • 1 limoenzeste
  • 2 el limoensap
  • 4 el olijfolie
  • 2 el basilicum
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grillplaat voor en bestrijk met olijfolie.
  2. Bestrooi de staartvisfilets met de limoenzeste, een eetlepel olijfolie, peper en zout. Bestrijk de het stokbrood met 1 eetlepel olijfolie.
  3. Grill de vis en het stokbrood op het hete grillplaat tot het goudbruin en knapperig is. Draai na enkele minuten om. Hak het brood nadien in kleine, hapklare stukjes.
  4. Meng in een kom de stukjes stokbrood met de 2 soorten tomaten en basilicumblaadjes. Overgiet met de resterende olijfolie en kruid met peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
  5. Leg op elk bord een stuk gegrilde vis en serveer met de salade.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 374.07 kcal
Koolhydraten 41.17 g
waarvan suikers 8.1 g
Vet 17.36 g
waarvan verzadigd 2.38 g
Proteïnen 10.65 g
Vezels 9.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin