Panzanella Caprese

25 MIN
4 personen
Panzanella Caprese

Panzanella is een Toscaanse broodsalade, ideaal om restjes oud brood te verwerken. In deze versie met tomaat, basilicum en mozzarella, super lekker!

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood, zonder korstjes
  • 16 kerstomaten, ontpit en in kwartjes, verschillende soorten
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 4 el balsamico
  • 2 el olijfolie
  • 8 takjes basilicum, afgeritst
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe in een grote kom de tomaten, de balsamicoazijn, 1 teentje knoflook, de helft van de basilicum en 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Roer goed door en laat 15 minuten rusten.
  3. Breek het brood in stukjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Leg de croutons op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de overige olijfolie en de knoflook. Bak de croutons ongeveer 10 minuten in de oven.
  4. Scheur de mozzarella in stukken en voeg bij de tomaten. Voeg tot slot de croutons toe en roer goed door. Werk af met de resterende basilicum.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 169.08 kcal
Koolhydraten 17.39 g
waarvan suikers 4.97 g
Vet 9 g
waarvan verzadigd 1.74 g
Proteïnen 4.09 g
Vezels 1.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin