Pannetje van spinazie met kikkererwten en yoghurtdressing

20 MIN
4 personen
Pannetje van spinazie met kikkererwten en yoghurtdressing

Een heerlijk stevig pannetje met spinazie, krokante reepjes bacon, kikkererwten en een Griekse yoghurtdressing, afgewerkt met chilipeper.

Ingrediënten

  • 8 sneden bacon, in blokjes gesneden
  • 200 g spinazie
  • 450 g kikkererwten
  • 1 chilipeper, ontpit en fijngesnipperd
  • 1 komkommer, geschild en in blokjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 5 el olijfolie
  • 1 el koriander, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de bacon krokant in 2 eetlepels olijfolie. Haal het vet dat bij het bakken is vrijgekomen uit de pan op 1 eetlepel na. Schenk er 2 eetlepels olijfolie, de kikkerewten en de chilipeper bij. Verhoog het vuur en laat 4 minuten bakken tot de kikkererwten beginnen te kleuren.
  2. Voeg de spinazie en knoflook bij de groenten en laat meebakken tot de spinazie slinkt. Roer regelmatig om. Kruid met peper en zout en schenk er de rest van de olijfolie bij.
  3. Maak ondertussen de yoghurtdressing door de yoghurt, koriander en komkommer te mengen in een kom. Breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het spinazie-kikkererwt mengsel over de borden en leg er een lepel van de yoghurtdressing op.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 471.08 kcal
Koolhydraten 21.58 g
waarvan suikers 5.2 g
Vet 33.67 g
waarvan verzadigd 7.92 g
Proteïnen 18.26 g
Vezels 8.57 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin