Pannetje met spekjes, spruiten en aardappelen

30 MIN
2 personen
Pannetje met spekjes, spruiten en aardappelen

Een heerlijk origineel gerecht uit de Alpen: een lekker hartverwarmend pannetje met krokant gebakken spekjes, aardappelschijfjes, spruiten en een heerlijk zacht gekookt eitje, zodat de dooier voor een lekker sausje zorgt. Hier krijg je het helemaal warm van!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 300 g spruiten
  • 2 bio-eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was en snij de aardappelen in plakjes. Snij de spruiten in kwartjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen toe. Voeg na 7 minuten de spruiten toe en laat nog 5 minuten koken. Giet af en laat goed uitlekken.
  2. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren zacht in 5-6 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water en pel ze.
  3. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit een grote antikleefpan en voeg de spekjes toe. Roerbak en voeg na 5 minuten de ui en knoflook toe. Roerbak 5 minuten en voeg dan de olijfolie en de voorgekookte aardappelschijfjes en spruitjes toe. Roerbak tot alles mooi krokant gebakken is. Kruid met peper en zout.
  4. Pel de eieren en halveer ze. Serveer het pannetje met spekjes, spruitjes en aardappelen met de gekookte eitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 751.23 kcal
Koolhydraten 45.67 g
waarvan suikers 10.02 g
Vet 40.47 g
waarvan verzadigd 29.41 g
Proteïnen 28.87 g
Vezels 12.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin