Pannenkoeken met mozzarella, vijgen en parmaham

20 MIN
4 personen
Pannenkoeken met mozzarella, vijgen en parmaham

Een heerlijke lunch: versgebakken pannenkoekjes gevuld met mozzarella, verse vijgen en parmaham. Verrassend en voedzaam!

Ingrediënten

  • 4 plakjes parmaham
  • 1 bol mozzarella
  • 4 vijgen, vers
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 120 ml melk
  • 30 g suiker, fijn
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • boter

BEREIDING

  1. Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker toe, maak een kuiltje in het midden en voeg hier de eieren aan toe.
  2. Voeg 1/3de van de melk toe en begin het deeg te kloppen met de garde of de handmixer, voeg de rest van de melk toe en een snuifje zout. Het geheel goed mixen tot een effen deeg.
  3. Zorg dat de pan ingevet en goed heet is voor je begint te bakken. Bak de pannenkoeken.
  4. Leg aan één zijde afwisselend plakjes mozzarella, een vijg en een stukje parmaham. Sluit de pannenkoek en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 458.72 kcal
Koolhydraten 54.43 g
waarvan suikers 19.99 g
Vet 16.59 g
waarvan verzadigd 7.84 g
Proteïnen 21.66 g
Vezels 2.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin