Panini met witte boudin, spek, uiensaus en geroosterde wortelen

45 MIN
2 personen
Panini met witte boudin, spek, uiensaus en geroosterde wortelen

Chef Estelle: "Als (voorlopig) enige Waalse lid in het Foodbag-team deel ik graag de traditie van Waals carnaval. Deze week proef je mijn versie van de Boudin-sandwich, een populair broodje tijdens de festiviteiten. Zin om mee te genieten?"

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 4 panini broodjes
  • 2 rode uien
  • 2 witte pensen
  • 4 sneetjes spek
  • 1 kl mosterd
  • ½ kropsla
  • 1 el Luikse siroop
  • ½ blokje kippenbouillon
  • boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de wortelen overlangs in 4 (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, schep halverwege om. Rooster de laatste 5 min. het broodje mee in de oven.
  3. Snipper een kwart van de ui heel fijn. Snijd de rest van de ui in halve ringen. Halveer de witte pens overlangs.
  4. Smelt een klontje boter in een pan en bak de gehalveerde pens en het spek 2-3 min. per kant. Schep uit de pan en houd warm.
  5. Smelt opnieuw een klontje boter in de pan en voeg de uienringen toe. Stoof 10-12 min. op middelhoog vuur (zie tip).
  6. Vinaigrette: meng de fijngesnipperde ui met de witte wijnazijn. Voeg de suiker en helft van de mosterd toe. Voeg al roerend de olijfolie toe en meng tot een vinaigrette. Kruid met zout en zwarte peper.
  7. Scheur de sla in stukken.
  8. Meng het maïszetmeel met 1 el water per persoon. Blus de pan van de uien met 2 el water per persoon. Voeg de Luikse siroop toe, samen met de rest van de mosterd en het maïszetmeelpapje. Verkruimel de bouillon erbij. Breng al roerend aan de kook, tot de saus indikt. Proef en breng verder op smaak met zout, zwarte peper en eventueel een klein scheutje azijn. Warm de pens kort op in de saus.
  9. Meng de sla met de vinaigrette. Snijd het broodje open en beleg met de witte pens, spek en uiensaus. Serveer met de geroosterde wortelen en sla met vinaigrette. Smakelijk!
  10. TIP: Voeg een klein scheutje water toe aan de uien, dat zal ervoor zorgen dat ze sneller garen.