Panini met krokante tofusnippers, avocado en srirachamayo

40 MIN
2 personen
Panini met krokante tofusnippers, avocado en srirachamayo

Foodbagchef Sofie: "Beleg je broodje eens met iets anders: rasp de tofu, gril tot de buitenkant knapperig is en de binnenkant mals. Werk je broodje af met frisse groentjes en een srirachamayonaise. Een smaakexplosie gegarandeerd!"

Ingrediënten

  • 200 gr tofu
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 3 wortelen
  • 1 stengel lente-ui
  • 150 gr gesneden rode kool
  • 45 gr veganaise
  • 1 el sriracha
  • 1 avocado
  • 4 panini broodjes
  • olie
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de tofu uitlekken. Wikkel vervolgens in keukenpapier of een schone handdoek en druk al het vocht eruit. Rasp de tofu grof. Hussel op de bakplaat door elkaar met een flinke scheut olie, de shoarmakruiden, zout en zwarte peper. Spreid de tofusnippers uit over de bakplaat en duw aan tot één grote, platte laag (zie tip). Rooster 30 min. in de oven.
  3. Rode kool-wortelsalade: rasp de wortel fijn (schillen hoeft niet). Hak de lente-ui fijn. Meng de wortel, rode kool en lente-ui en breng op smaak met een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper. Kneed met je handen goed door elkaar.
  4. Srirachamayonaise: meng de veganaise met de srirachasaus.
  5. Snijd de avocado in plakjes.
  6. Haal de tofu uit de oven en laat 1-2 min. afkoelen. Verlaag de oven naar 200°C en rooster het broodje volgens de instructies op de verpakking
  7. De tofu is nu aan elkaar gebakken tot één grote krokante koek. Rol de tofukoek op (zo goed mogelijk) en snijd vervolgens in reepjes.
  8. Snijd het broodje open (reken op 2 paninibroodjes per persoon). Smeer een laag srirachamayonaise op het broodje en beleg met enkele plakjes avocado, rode kool-wortelsalade en de tofusnippers. Past niet alles tussen het broodje? Serveer dan gewoon ernaast. Smakelijk!
  9. TIP: De bereiding van de tofu lijkt wat omslachtig, maar levert een extra lekkere en knapperige bite op. Liever sneller en eenvoudiger? Snijd de tofu in plakken, dan in dunne reepjes en gril volgens het recept in de oven.