Panini met kip, yoghurtsaus, frisse koolsla en komkommer
30 MIN
2 personen
Chef Jolien: "Het ideale comfortfood gerechtje na een drukke dag. Ik combineer deze krokant gebakken broodjes met kip, knapperige groenten en een heerlijk frisse yoghurtsaus. Om duimen en vingers bij af te likken!"
Ingrediënten
1 teentje knoflook
2 el BBQ-kruiden
300 g kippenreepjes
½ citroen
125 g Greek style-yoghurt
200 koolsla
½ komkommer
½ rode ui
4 panini broodjes
olijfolie
1 kl Provençaalse kruiden
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Pers de knoflook. Meng de BBQ-kruiden met de helft van de knoflook, 1 el olijfolie per persoon, zout en zwarte peper. Marineer hierin de kippenreepjes (zie tip).
Yoghurtsaus: pers de citroen. Meng het citroensap, de rest van de knoflook, de Provençaalse kruiden en een scheutje olijfolie met de yoghurt. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Schep naar smaak 1-2 kl van de yoghurtsaus onder de koolsla. Snijd de komkommer in plakjes en snijd de ui in fijne ringen.
Snijd het broodje overlangs open en rooster volgens de instructies op de verpakking.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kippenreepjes zo’n 6-7 min.
Bestrijk het broodje met een flinke schep yoghurtsaus en beleg met de koolsla, komkommer, ui en kippenreepjes. Serveer de rest van de groenten ernaast. Smakelijk!
TIP: Heb je de dag voordien al wat tijd? Laat de kippenreepjes dan een volledige nacht marineren. Zo komen de smaken nog meer tot hun recht.